Hae sivustolta

Yrityskaupat ja -järjestelyt

Se on vain järjestelykysymys

Hallitsemme yrityskauppojen kokonaisuudet, joissa avustamme niin myyjä- kuin ostajapuolta. Järjestelyiden avulla optimoit rakenteet ja mahdollistat liiketoiminnan sujuvan etenemisen.

Ota yhteyttä

Taloudellista hyötyä ja synergiaetuja integroiduilla konsepteilla

Monipuolinen osaamisemme ja integroidut konseptit yrityskaupoissa sekä erilaisissa omistus- ja yritysjärjestelyissä maksimoivat taloudelliset hyötysi. Lisäksi ne varmistavat tavoiteltujen synergiaetujen toteutumisen ja tarjoavat työkaluja muutosten jälkeiseen arkeen. Tekemisen keskiössä ovat aina ihmiset, jotka osallistetaan mukaan prosessiin aina suunnittelusta uuteen arkeen asti. Kulttuuri-integraatiolla on merkittävä rooli toiminnan sujuvan jatkumisen sekä henkilöstön sitoutumisen näkökulmasta.

Laadukas ja kokemuksella testattu toimintamallimme räätälöidään yrityksesi tarpeiden ja tavoitteiden mukaiseksi. Syvä liiketoimintaymmärrys toimii ohjenuorana olennaisten asioiden hahmottamiseen ja niistä viestimiseen. Autamme sinua ymmärtämään yritys- ja johtamiskulttuuria onnistuneen yrityskaupan edesauttamiseksi.

Olemme täällä siirtämässä esteitä tieltäsi, jotta sinä pystyt ylläpitämään jatkuvaa liikettä kohti tavoitteitasi.

Tukena yritystoiminnan muutostilanteissa

Usein asiakkaamme valmistautuvat rahoitus- ja sijoituskierroksiin tai listautumiseen. He voivat pohtia konsernin sisäisiä rakennejärjestelyitä, olla ostamassa tai myymässä yritystä, sitouttamassa henkilöstöä palkitsemisratkaisuilla, suunnitella sukupolvenvaihdosta tai muita omistuksellisia muutoksia. Kaikkia heitä yhdistää muutos. Me olemme silloin tuki ja voimavara, jonka haluat hyödyntää.

01

Liiketoiminnan alkuvaiheet

Liiketoiminnan alkuvaiheessa asiakkaamme kehittävät liiketoimintaa, pohtivat konsernin rakennejärjestelyitä, panostavat riskienhallintaan ja sitouttavat avainhenkilöitä omistusjärjestelyiden avulla. Erityisesti start up -yritykset teettävät sisäisiä due diligence -tarkastuksia valmistautuessaan ensimmäiselle rahoitus- tai sijoituskierrokselle, tai yrityskauppaan.

Näytä lisää

02

Yrityksen kasvuvaiheet

Toiminnan kasvaessa yritys voi laajentaa toimintaansa yrityskaupoilla, saada lisävirtaa sijoitus- ja rahoituskierroksista ja samalla varmistaa toiminnan määrätietoisen kehittämisen sitouttamalla avainhenkilöitä eri palkitsemismalleilla. Mahdollisimman aikaisessa vaiheessa kasvua yrityksen tulee pohtia myös eri konsernirakenteiden tarjoamia mahdollisuuksia ja myyntirakenteita erityisesti verotehokkuuden näkökulmasta.

Näytä lisää

03

Liikkeen vakiinnuttaminen ja tehostaminen

Vakiintuneilla yrityksillä tulevat eteen konsernirakenteen toimivuuden arviointi ja optimointi. Voi olla, että liiketoimintakokonaisuuksia tulee tarpeen eriyttää. Konsernin rakennetta voi uudelleenjärjestellä esimerkiksi sulautumisilla, jakautumisilla, osakevaihdoilla ja liiketoimintasiirroilla – tai esimerkiksi osake- tai liiketoimintakauppana konsernin sisällä.

Näytä lisää

04

Yritystoiminnan merkittävät muutokset

Yritystoiminnan merkittäviä muutoksia voivat olla niin sukupolvenvaihdos, yrityskaupat kuin toiminnan alasajotkin. Voit olla väistymässä yrityksestäsi lähivuosina, suunnittelemassa yrityksesi myyntiä, oman toimintasi laajentamista ostamalla yrityksiä, tai ajamassa alas toimintoja, jotka eivät ole kannattavia.

Näytä lisää

Referenssit: yrityskaupat ja -järjestelyt

Yrityskaupat ja -järjestelyt hengittävät muutoksesta. Muutostilanteissa onkin erityisen tärkeää muistaa myös ihmiset koko toiminnan ytimessä. Kulttuurillisella integraatiolla on merkittävä rooli toiminnan sujuvaan jatkumiseen sekä henkilöstön sitoutumiseen yrityskaupan jälkeen. Alla olevista referensseistä pääset tutustumaan asiakkaidemme muutostilanteisiin ja niihin moninaisiin tapoihin, joilla huomioimme ihmiset ja saavutamme muutostilanteissa synergiaetuja sekä taloudellista hyötyä asiakkaillemme.

Osaamisalueet: yrityskaupat ja -järjestelyt

Meillä on tietotaitoa sekä laaja-alaista liiketoimintaymmärrystä ja kokemusta yrityskauposta ja -järjestelyistä liiketoiminnan moninaisten haasteiden ratkaisemiseksi. Tutustu yksittäisiin osaamisalueisiimme tarkemmin.