Hae sivustolta

Mimir Invest AB

Sijoitusyhtiönä MIMIRillä oli tarve löytää kumppani, joka ymmärtäisi yritysjärjestelyihin ja verotukseen liittyviä kysymyksiä - myös kansainvälisesti. Lue lisää

Julkaistu 04.11.2020

MIMIR Invest on kansainvälinen sijoitusyhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee Tukholmassa, Ruotsissa. MIMIR Invest sijoittaa usein liiketoimintoihin, joita ollaan divestoimasta suurista yrityksistä strategisista syistä tai siksi, että ne eivät kuulu yrityksen ydinliiketoimintaan. MIMIRin sijoitusportfoliossa on myös yrityksiä, joissa on tarvittu operatiiviseen toimintaan osallistuvaa aktiivista omistajaa. MIMIRillä on asiantuntemusta laajalti eri aloilta, esimerkiksi lääke-, kemikaali- sekä paperiteollisuudesta. Omistajan roolissa MIMIR on hyvin aktiivinen ja toimii aina tiiviissä yhteistyössä omistamiensa yritysten johdon kanssa.

MIMIR Investin ja Alderin yhteistyö käynnistyi muutamia vuosia sitten, kun sana uudenlaisesta ja pienestä talous, vero ja lakipalveluihin keskittyneestä yhtiöstä kantautui MIMIR Investin korviin. Sijoitusyhtiönä heillä oli tarve löytää kumppani, joka ymmärtäisi erityisesti yritysjärjestelyihin ja verotukseen liittyviä kysymyksiä – myös kansainvälisesti.

“Alder on toimialallaan suhteellisen poikkeuksellinen yksilö, joita ei monia ole tullut vastaan. Heiltä saa ammattitaitoista talous- ja lakipalvelua hyvin kokeneilta asiantuntijoilta, mutta erittäinkin kohtuulliseen hintaan. Kiinnostuimme Alderista siis oitis, kun kuulimme tämänkaltaisen yhtiön olemassaolosta”, kuvailee MIMIR Investin partner Joakim Notö

“He vaikuttivat olevan vähän kuin me: joustava yritys täynnä yrittäjähenkisiä asiantuntijoita, jotka osaavat ajatella laatikon ulkopuolelta.”

Vuosien varrella Alder on auttanut MIMIR Investiä useissa toimeksiannoissa hyvin tuloksin. Yhteistyö alkoi taloudellisesta neuvonannosta, mutta on sittemmin laajentunut käytännössä kaikkiin Alderin palvelualueisiin – aina taloudellisesta neuvonannosta muihin veropalveluihin. Notö arvostaa erityisesti Alderin tulosorientoitunutta otetta, jossa aidosti keskitytään asiakkaan näkökulmaan ja mahdollisimman hyvään lopputulokseen. Päällimmäinen tunne on, että Alderilla halutaan aina tehdä parhaansa. 

“Yhteistyössämme ei ole mitään valittamisen arvoista, kaikki on mennyt todella hyvin. Alderin asiantuntijat ovat ammattitaitoista ja mukavaa porukkaa, joiden kanssa on helppo työskennellä. Voisinpa jopa sanoa, että kaikki heidän kanssaan toteutetut projektit ovat olleet onnistuneita. He myös tutustuvat rajallisiinkin taustamateriaaleihin erityisellä tarkkuudella, ja osaavat tarvittaessa avata hyvinkin yksityiskohtaisesti tehtyjen töiden taustoja, mikäli niitä vaaditaan.”

“Olen kyllä hyvin vakuuttunut heidän omistautumisestaan ja ammattitaidostaan, enkä näe syytä, miksi yhteistyömme ei jatkuisi myös tulevaisuudessa”, Notö jatkaa.

”On ollut ilo tehdä töitä MIMIR Investin kanssa monipuolisesti erilaisissa laki- ja veroasioissa liittyen heidän Suomessa tekemiinsä useisiin erilaisiin transaktioihin. Heidän kanssaan työskentely on erittäin vauhdikasta, mikä sopii oikein hyvin myös meidän toimintatapaamme! Teemme transaktioiden osalta aina tiiminä töitä yhdistäen taloudellisen, verotuksellisen ja juridisen osaamisen tiiviisti toisiinsa, mikä edesauttaa tiedonkulkua ja nopeuttaa asiakaspalvelua. Toivon, että asiakassuhteemme MIMIR Investin kanssa kehittyy entisestään niin, että voimme jatkossa toimia heidän luotettuna neuvonantajanaan vielä useammissa asioissa kuin tähän asti”, toteaa asiakkuudesta vastaava osakas Suvi Vänskä.

Haastattelun toteutti kesäkuussa 2020 viestintätoimisto Aava & Bang.

Tehdäänkö seuraava projekti yhdessä?

Tarjoamme asiakkaillemme laajan valikoiman integroituja palveluita räätälöityinä avaimet käteen -ratkaisuina asiakkaidemme yksilöllisiin tarpeisiin aina suunnittelusta toteutukseen. Olemme intohimoinen ja sitoutunut tiimi kokeneita ammattilaisia, joiden yhteisenä päämääränä on palvella asiakkaitamme mahdollisimman kokonaisvaltaisesti.

Miten me voisimme olla sinulle avuksi? Lue lisää palveluistamme.

Haluamme olla asiakkaidemme kumppani, luotettu neuvonantaja kaikissa tärkeissä kysymyksissä. Muodostamme toimeksiantotiimit aina vastaamaan asiakkaan yksilöllisiä tarpeita, joten käytössäsi on sinulle nimetyn yhteyshenkilön kautta koko kattava palvelutarjontamme sekä globaali verkostomme.