Hae sivustolta

Elämää Alderilla traineena – Ellan tarina

Ella Hirvenkari hyppäsi viime syksynä vero- ja lakitiimiin traineen rooliin Alderilla. Trainee-jakson tarkoituksena on perehtyä Alderiin ja päästä kokeilemaan eri työympäristöjä.

Ella Hirvenkari

Julkaistu 19.04.2021

Olen työskennellyt vero- ja lakitiimissä traineena syksystä 2020 lähtien. Päädyin Alderille lukiokaverini vinkatessa kyseisestä paikasta, jossa hän oli myös itse ollut. Hänen jatkaessaan uusiin tehtäviin, päätin hakea kyseistä trainee-paikkaa. Trainee-jakso on ollut upea mahdollisuus päästä tekemään laajasti erilaisia vero- ja lakitimin asiantuntijoita tukevia tehtäviä ja lisäksi yhden kiinteistösijoittajan back officen hoitoa.

Näiden tehtävien kautta olen päässyt tekemään erilaisia selvityksiä, laatinut ja toimittanut asiakirjoja, toiminut todistajana testamenttien ja muiden perheoikeudellisten dokumenttien laatimisessa ja tehnyt erilaisia mallipohjia. Tämän lisäksi olen hoitanut myös Katso-tunnisteiden järjestelmästä Suomi.fi-valtuuksiin siirtymistä. Olen päässyt tekemään kaikkea tätä sekä itsenäisesti että oman alansa asiantuntijoiden kanssa, joilta olen todella omaksunut, miten koulussa opitut asiat käytännössä toteutetaan.

Parasta työssäni on ollut Alderilla huippuporukka. Täällä on mukava tehdä töitä hyvien tyyppien kanssa, joilta voi myös matalalla kynnyksellä pyytää apua epäselvyyksiin. Mieleenpainuvin hetki itselleni Alderilla on ollut aivan ensimmäinen työpäiväni, jolloin oli mahdollista olla vielä toimistolla. Moni tulevasta tiimistäni olikin paikalla. Minulla on ollut alusta asti tervetullut olo ja pääsinkin nopeasti tutustumaan tiimiini.

Vaikka olenkin tehnyt jo lähes 200 opintopisteen edestä opintoja, oppii monet asiat oikeasti vasta töitä tehdessä. Teen tällä hetkellä töitä osa-aikaisesti opintojen ohessa, mikä sopii loistavasti aikatauluuni. Tänä keväänä olisi tarkoitus saada oikeusnotaarin paperit ulos, jonka jälkeen on vielä pari vuotta opintoja jäljellä. Tällä hetkellä työt siis jatkuvat Alderilla, mistä olen erittäin iloinen.

Annan trainee-ohjelmalle kiitettävän arvosanan, sillä tehtävänkuva on laaja. Töitä saa tehdä sekä alan asiantuntijoiden kanssa tiimissä että itsenäisesti. Esimerkiksi asiakirjojen toimittaminen tuo pieniä taukoja tähän, jolloin matkustaminen podcast korvilla pilkkoo työpäivää mukavasti.

Suosittelen trainee-jaksoa Alderilla kaikille, jotka hakevat monipuolisia tehtäviä ja mukavia työkavereita. Alderilla sinun osaamiseesi luotetaan ja apua on aina tarvittaessa saatavilla. Trainee-jaksosta sain arvokkaita oppeja tulevaan.

ELLAN VINKIT TYÖELÄMÄÄN:

✔ Kerro hakemuksessa kaikista taidoistasi, muista myös kertoa erilaisista työelämätaidoista, joita olet kartuttanut. Omassani mainitsen aina partioharrastuksen, koska sen ansioista olen oppinut muun muassa tekemään töitä erilaisissa ryhmissä ja erilaisten ihmisten kanssa, ja samalla myös kehittänyt kommunikointitaitoja.

✔ Luetuta hakemus ja CV kaverilla. Omasta mielestä omien töiden näyttäminen kavereille on aina kauhistuttavaa, mutta näin saat uudenlaista näkökulmaa ja voit hioa ne timattisiksi.

✔ Tutustu opiskelukavereihin! Jos käy tuuri, voit jopa kavereiden avulla saada työpaikan. Opiskelukin on 100 kertaa kivempaa yhdessä kuin yksin.

Kiinnostaako ura Alderilla?

Panostamme työntekijöidemme hyvinvointiin ja haluamme tarjota merkityksellisen työn lisäksi elämänlaatua sekä alustan menestyä – mahdollisuuden toteuttaa itseään, asettaa omat tavoitteet ja saavuttaa ne yhdessä työskennellen.

Meillä ei tarvitse sopia riviin tai sulautua massaan, kunhan sydän on paikallaan ja hihat valmiiksi käärittyinä. Olemme ihmeporukka ja ylpeitä siitä.

Selaa työpaikkoja tai jätä avoin hakemus.