Hae sivustolta

Elämää Alderilla traineena – Janin tarina

Hetki on on kulunut siitä, kun Jani Sorri asteli Alderin toimistolle sisään ja astui siirtohinnoittelutiimiin traineen saappaisiin. Trainee-jakson tarkoituksena on perehtyä Alderiin ja päästä kokeilemaan eri työympäristöjä.

Julkaistu 16.06.2021

Opiskelen Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulussa pääaineenani laskentatoimi. Laskentatoimi tarjoaa kokonaisvaltaisen ymmärryksen yritysten liiketoiminnasta ja valmiudet tuottaa taloudellista ja ei-taloudellista tietoa sekä hyödyntää sitä päätöksenteossa ja yritysten johtamisessa.

Mielestäni tämä antaa erinomaiset lähtökohdat työelämään ja valmiudet työskennellä vaativissa johtotason tehtävissä. Koulun ohella nautin raudannostosta, sijoittamisesta sekä skottilaisesta viskistä sopivassa tasapainossa.

Toimin traineena siirtohinnoittelun osastolla. Päädyin hakemaan Alderille traineeksi, koska etsin opiskelujen ohelle työpaikkaa ja Alderin osa-aikainen Data analyst trainee-työtehtävä vaikutti mielenkiintoiselle. Tilinpäätöstietojen ja niihin pohjautuvan datan analysointi herätti kiinnostukseni ja ajattelin että vahva talousosaamiseni tarjoaisi hyvät lähtökohdat tehtävässä menestymiseen.

Työtehtäväni ovat olleet pääasiassa erilaisten siirtohinnoitteludokumentaatioiden valmistaminen ja raportointi. Tehtävät ovat vaatineet perehtymistä lukuisten yritysten tilinpäätöksiin, muihin raportteihin ja dataan koskien konsernien sisäisiä transaktioita. Niiden pohjalta olen päässyt tuottamaan sekä konsernitason siirtohinnoitteluraportointia (master file), että paikallista dokumentaatiota (local file) eri konserneille ja niiden tytäryhtiöille. Työssäni olen päässyt kehittämään osaamistani siirtohinnoitteluun liittyen ja näkemään läheltä miten kansainväliset konsernit käyvät kauppaa konsernien sisällä. Useiden eri yritysten analysointi on myös laajentanut tietämystäni yrityksistä ja niiden raportointikäytännöistä.

Työssäni pääsen tekemään töitä lukuisille yrityksille eri toimialoilta, mikä on hyvin opettavaista ja tekee jokaisesta työpäivästä erilaisen ja mielenkiintoisen.

Trainee-jaksoni alkoi hyvin poikkeuksellisena aikana, koska koronapandemiasta johtuen toimistolle ei päässyt tekemään töitä ja kaikki kommunikaatio tapahtui puhelimen ja tietokoneen välityksellä. Rajoitusten keventyessä on ollut hieno kokemus päästä tapaamaan työkavereita kasvotusten ja aistimaan paikanpäälle millaista on tehdä töitä Alderilla. Trainee-jakso Alderilla on tarjonnut erittäin mielenkiintoisen mahdollisuuden tehdä töitä siirtohinnoittelun parissa yhdessä alan parhaiden asiantuntijoiden kanssa. Koen saaneeni työssä vastuuta ja luottoa osaamiseeni sekä oppineeni paljon yritysten siirtohinnoitteluun liittyvistä asioista.

Alderilla olen päässyt työskentelemään yhdessä alan parhaista yrityksistä sekä mukavien ja osaavien työkavereiden kanssa. Vastuuta tarjotaan osaamisen mukaan ja työilmapiiri on ollut kannustava. Alderilla töiden tekeminen on ammattimaista, mutta samalla rentoa ja työntekijöiden osaamiseen luotetaan ja jokaisen hyvinvoinnista välitetään.

Trainee-jaksoa sopii ehdottomasti kaikille, jotka suhtautuvat intohimoisesti työhön ja haluavat kehittyä oman alansa ammattilaisiksi.

JANIN KOLME VINKKIÄ TYÖELÄMÄÄN:

✔ Tuo osaamisesi ja erilaiset taidot rohkeasti esiin työhakemuksessa ja haastattelussa. Valmistaudu myös huolellisesti etukäteen ja pohdi erityisesti mitä osaamista pystyisit tuomaan mukanasi.

✔ Kommunikaatio niin koulu kuin työelämässä on äärimmäisen tärkeää. Tutustu uusiin ihmisiin ja ole avoimin mielin liikkeellä. Yhdessä tekeminen voittaa yksinäisen puurtamisen.

✔ Epäonnistumisia on turha pelätä, sillä niistä saa arvokasta oppi tulevaa varten. Tärkeintä on tehdä parhaansa ja yrittää uudelleen.

Kiinnostaako ura Alderilla?

Panostamme työntekijöidemme hyvinvointiin ja haluamme tarjota merkityksellisen työn lisäksi elämänlaatua sekä alustan menestyä – mahdollisuuden toteuttaa itseään, asettaa omat tavoitteet ja saavuttaa ne yhdessä työskennellen.

Meillä ei tarvitse sopia riviin tai sulautua massaan, kunhan sydän on paikallaan ja hihat valmiiksi käärittyinä. Olemme ihmeporukka ja ylpeitä siitä.

Selaa työpaikkoja tai jätä avoin hakemus.