Hae sivustolta

Elämää Alderilla traineena – Jakin tarina

Jaki Pirtilä aloitti kesällä 2022 Alderilla traineen roolissa. Trainee-jakson tarkoituksena on perehtyä Alderiin ja päästä kokeilemaan eri työympäristöjä.

Julkaistu 25.10.2022

Jaki Pirtilä aloitti kesällä 2022 Alderilla traineen roolissa. Trainee-jakson tarkoituksena on perehtyä Alderiin ja päästä kokeilemaan eri työympäristöjä.

Opiskelen oikeustiedettä Lapin yliopistossa, Rovaniemellä. Pidin lukion jälkeen useamman välivuoden, joiden aikana pohdin, mitä haluan jatko-opinnoiltani. Päädyin hakemaan oikeustieteelliseen siitä syystä, että koin sen antavan valmiudet työskennellä monissa eri tehtävissä, eikä vain juridiikan parissa. Vapaa-ajalla tykkään käydä pelaamassa golfia ja tennistä ystävieni kanssa. Näiden lisäksi olen tuttu näky Nordiksella yläkatsomossa halvimmilla paikoilla IFK:n peleissä.

Aloitin Alderilla kesäkuun alussa ja työskentelen tällä hetkellä Tax & Legal tiimissä. Päädyin hakemaan Alderille avoimen työpaikkailmoituksen seurauksena. Kuvaus työpaikasta ja tarjolla olevista työtehtävistä vaikutti mielenkiintoiselta, ja erityisesti kiinnostukseni herätti työtehtävien laajuus.

Päivittäiset työtehtäväni koostuvat asiantuntijoiden avustamisesta, asiakirjojen laatimisesta, muista toimiston juoksevista asioista ja Knowledge management-tiimin toiminnasta. Edellä mainittujen lisäksi vastaan asiakkuudesta, jossa ylläpidämme asiakasyrityksen omistamien vuokra-asuntojen vuokrasuhteita.

Aika Alderilla on ollut todella opettavaa monellakin tapaa. Ensinnäkin olen oppinut todella paljon uusia taitoja juridiikkaa vaativia työtehtäviä silmällä pitäen. Sen lisäksi tiedonhakutaitoni ovat karttuneet huomattavasti Knowledge management-toiminnan ansiosta.

Parasta työssäni on sen monipuolisuus. Jokainen päivä on jossain määrin ainakin erilainen kuin edellinen. Itse työtehtävien lisäksi parasta työssäni on innostavat ja asiantuntevat kollegat, joiden kautta pääsen haastamaan ja kehittämään itseäni joka päivä työssäni. Tätä hetkeä ja tulevaisuutta silmällä pitäen Trainee-jakso on antanut minulle hyvät valmiudet työskennellä yhä haastavimpien työtehtävien parissa, parantanut uskallusta pyytää apua asioissa, mitä en osaa tai tiedä sekä kehittänyt ryhmätyöskentelytaitojani. Odotan innolla mitä tulevaisuus tuo tullessaan, kun jatkan osana Alderin hienoa tiimiä.

Suosittelen lämpimästi kaikille trainee-jaksoa Alderilla! Täällä pääset tutustumaan erilaisiin työtehtäviin ja oppimaan todella paljon uusia taitoja. Olettamus ei ole, että osaa ja tietää kaiken, ja juuri siitä syystä on mukava, että apua on aina tarjolla sitä pyytäessä. Edellä mainittuihin viitaten ja itse kokemani pohjalta annan trainee-jaksolle arvosanaksi vahvan kiitettävän.

JAKIN KOLME VINKKIÄ TYÖELÄMÄÄN:

✔ Älä liikaa stressaa arvosanoista tai keskiarvosta opiskelujen aikana.

✔ Uskalla olla oma itsesi ja tuoda persoonasi esiin.

✔ Töitä hakiessa, muista kartoittaa työpaikkoja myös ns. boksin ulkopuolelta. Valmistaudu haastatteluun kattavasti ja uskalla esittää myös kiperiä kysymyksiä haastattelijalle.

Kiinnostaako ura Alderilla?

Panostamme työntekijöidemme hyvinvointiin ja haluamme tarjota merkityksellisen työn lisäksi elämänlaatua sekä alustan menestyä – mahdollisuuden toteuttaa itseään, asettaa omat tavoitteet ja saavuttaa ne yhdessä työskennellen.

Meillä ei tarvitse sopia riviin tai sulautua massaan, kunhan sydän on paikallaan ja hihat valmiiksi käärittyinä. Olemme ihmeporukka ja ylpeitä siitä.

Selaa työpaikkoja tai jätä avoin hakemus.