Hae sivustolta

Liike-elämän trendit osoittavat, ettei tulevaisuudessa selviä yksin

Kotimainen asiantuntijatalo Alder uskoo, että tulevaisuudessa yhä useampi yritys keskittää resurssinsa ydinosaamiseensa ja ulkoistaa hallintoaan hallitusti luotetuille neuvonantajilleen. TEKSTI | Calcus

Julkaistu 28.04.2022

Kattavia vero-, laki- ja taloudellisen neuvonannon palveluita tarjoavalla Alderilla on huomattu, että toimintaympäristön monimutkaistuminen, hallinnollisten vaatimusten kasvaminen ja tehostamispaineet muokkaavat nyt liike-elämän maisemaa. Yrityksillä on yhä suurempi tarve keskittyä omaan ydinosaamiseen ja hyödyntää muilta osin ulkoisia asiantuntijoita.

Monella suomalaisyrityksellä on rajalliset resurssit, mutta timanttinen tuote. Tällöin panostukset kannattaa laittaa ydinbisnekseen, aloittaa Alderin osakas Petteri Rapo.

Ulkoistamalla ei haeta pelkästään ajansäästöä. Ilman erikoisosaamista ei saada aikaan optimaalisia lopputuloksia. Myös erilaiset hallinnolliset velvollisuudet ja niihin liittyvät sanktiot puhuttavat.

Nykyään tiedostetaan, että monimutkaisista asioista ei tarvitse selviytyä itse. Esimerkiksi veroihin ei välttämättä haluta enää paneutua syvällisesti yrityksen sisällä, jatkaa osakas Suvi Vänskä.

Alderin asiakkaat saavat tuekseen omien erikoisalojensa huippuasiantuntijoita, jotka ottavat vastuun sovituista kokonaisuuksista. Tarjolla on myös jatkuvaa tukipalvelua, jossa päivittäisen liiketoiminnan kysymyksiä ratkotaan nopeasti ja kustannustehokkaasti tutun yhteyshenkilön kautta.

– Haluamme toimia asiakkaillemme ennen kaikkea luotettuina neuvonantajina, parhaimmillaan ainoana tarpeellisena puhelinnumerona, Rapo kuvailee.

Omien työntekijöiden hyvinvointi luo edellytykset asiakastyytyväisyydelle

Alderin keskeisiä vahvuuksia ovat nopeus ja ratkaisukeskeisyys. Asiakkaat odottavat, että liiketoiminnan muuttuviin tarpeisiin saadaan sujuvasti toteuttamiskelpoisia ratkaisuja.

– Tärkeää on myös se, että meidät tavoittaa helposti. Pienempänä toimijana ketteryys on meille luontaista, Rapo mainitsee.

Asiantuntijatyön keskiössä ovat ihmiset ja siksi kaiken toiminnan lähtökohtana on oman väen hyvinvointi ja mahdollisuudet keskittyä asiakkaiden auttamiseen. Esimerkiksi äskettäin järjestettiin visiopäivä, jossa ideoitiin koko henkilöstön voimin keinoja luoda yrityksestä maailman paras työpaikka.

– Ilman tyytyväisiä asiantuntijoita meillä ei yksinkertaisesti voi olla menestyvää liiketoimintaa, Rapo summaa.

Haluamme olla avuksi!

Me Alderilla olemme apunasi kaikissa verotusta koskevissa kysymyksissä sekä avustamme tarvittavien hakemusten valmistelussa. Avustamme ennakkoperintään ja verokortteihin liittyvissä asioissa niin työntekijöitä, työnantajia kuin palkkahallinnon ammattilaisiakin. 

Meillä on kokonaisvaltaista osaamista eri kokoisten yritysten verokysymyksistä ja -suunnittelusta sekä verotuksen ja juridiikan eri osa-alueilta. Avustamme ja autamme yrityksiä ja yksityishenkilöitä asiakaslähtöisesti löytämään tilanteen kannalta parhaat ratkaisut ottamalla huomioon muuttuvan sääntelyn ja ajankohtaisen oikeuskäytännön.

Miten me voisimme olla sinulle avuksi? Lue lisää palveluistamme.