Hae sivustolta

Ponsse Oyj

”Arvostan sitä, että olipa kyseessä millainen kysymys tahansa, niin voin aina ottaa yhteyttä Alderiin." Tutustu asiakastarinaan kokonaisuudessaan!

Julkaistu 22.09.2020

Ponsse Oyj on maailman johtavia metsäkonevalmistajia, jonka asiakaslähtöistä toimintaa ohjaavat tänäkin päivänä metsäkoneyrittäjien toiveet ja tarpeet. Koneyrittäjän unelmasta kansainväliseksi vientiyritykseksi kasvaneen perheyhtiön juuret ovat syvällä suomalaisella maaseudulla – yritys sijaitsee edelleen samalla paikalla Vieremällä kuin perustamisvuonnaan 1970.

Ponsse toimii noin 40 eri maan puunkorjuumarkkinoilla ja lähes 80 prosenttia yhtiön liikevaihdosta tulee viennistä. Ponsse-konserniin kuuluvat emoyhtiö Ponsse Oyj sekä tytäryhtiöt Ruotsissa, Norjassa, Ranskassa, Iso-Britanniassa, Irlannissa, Venäjällä, Yhdysvalloissa, Brasiliassa, Kiinassa, Uruguayssa ja Seinäjoella, liikevaihdon ollessa yli 600 M€.

Ponssen ja Alderin yhteistyö alkoi siirtohinnoitteludokumentaatiosta noin seitsemän vuotta sitten. Alder valikoitui kumppaniksi kilpailutuksen kautta, sillä Ponssella arvostettiin erityisesti Alderin palvelevaa otetta ja senioriasiantuntijoiden panosta. Myös Alderin kuukausihinnoittelukonsepti vastasi Ponssen odotuksia. Ponssen Katri Tuunelan (Manager, Subsidiary Financials) mukaan valintaan vaikutti lisäksi pienen ja ketterän yhtiön tuntu, kokemus ja lähestymistapa, jotka viehättivät ponsselaisia. Nykyään Alder hoitaa myös Ponssen kansainvälisiä verotusasioita.

”Alder on yhden pysähdyksen taktiikka”, Tuunela kiteyttää. ”Arvostan sitä, että olipa kyseessä millainen kysymys tahansa, niin voin aina ottaa yhteyttä Alderiin. Yhteydenpito onnistuu millä vain kommunikaatiovälineellä ja käytännössä asiat hoituvat vaikka vain yhden henkilön kautta”, hän kertoo.

”Alder on yhden pysähdyksen taktiikka. Ensin he selvittävät ratkaisun ja sen lisäksi vielä puhuvat asian minulle auki niin, että se on ymmärrettävää.”

Koska Ponssella ei ole sisäisesti omaa vero-osastoa, he luottavat vahvasti yhteistyökumppaneidensa tukeen. Se, että Alderilla tunnetaan heidät hyvin, tekee yhteistyöstä sujuvampaa. Yhden henkilön kautta asiointi on tällöin Tuunelan sanoin tehokasta, varmaa ja luotettavaa. Hänen mukaansa Alderilta löytyy aina vastaus kaikkiin heidän kysymyksiinsä – joko suoraan tai laajan partneriverkoston kautta. ”Ensin he selvittävät ratkaisun ja sen lisäksi vielä puhuvat asian minulle auki niin, että se on ymmärrettävää”, Tuunela kiittelee.

”Yhteistyö meidän välillämme on ollut kaikin puolin sujuvaa ja mukavaa. Meillä onkin Ponssella sellainen ajatusmaailma, että vähän täytyy olla pilkettä silmäkulmassa – jopa silloin, kun puhutaan veroista. Kyllä meillä on ollut ihan hauskoja hetkiä Alderin kanssa”, Tuunela kertoo. Tärkeimpiä ominaisuuksia hänen mukaansa ovat palvelun saatavuus, nopeus ja kustannusten ennakoitavuus. Lisäksi Alderilla on aina pysytty erinomaisesti aikataulussa ja yhteistyö on muutenkin mutkatonta. ”Kyllä minulle on tärkeää, että meillä on yksi kumppani, johon pystyn luottamaan ja jolta vastauksen saa aina nopeasti, koska hän tuntee meidät niin hyvin”, hän summaa.

”Varsinainen yhteistyö aloitettiin Ponssen kanssa jo vuosia sitten”, toteaa asiakkuutta vetävä Alderin osakas Henri Becker. ”Käymme Vieremällä aina kun mahdollista, mutta vähintään kerran vuodessa ja sinne meno tuntuu erityisen kotoisalta. Lisäksi Ponssen henki huokuu koko Vierämän alueesta. Se tunnetila ja yhteisöllisyys puuttuu nykyään niin kovin monesta muusta paikasta. Ponsselaisiin on helppo samaistua ja heidän kanssaan on ilo ja etuoikeus tehdä töitä”, Becker kuvailee. ”Laadimme vuosittain globaalisti siirtohintadokumentaatiot, olemme avustaneet Ponssen ja verohallinnon välisessä yhteistyössä, keskustelemme aktiivisesti operatiivisista kysymyksistä ja suunnittelemme myös valtioiden välisen ennakollisen verovarmuutta lisäävän prosessin käynnistämistä.”          

Haastattelun toteutti kesäkuussa 2020 viestintätoimisto Aava & Bang.

Tehdäänkö seuraava projekti yhdessä?

Autamme asiakkaitamme kasvamaan ja kansainvälistymään, suunnittelemaan ja menestymään, hallitsemaan riskejä ja kommunikoimaan sekä hoitamaan tehokkaasti velvollisuudet. Yhdessä globaalin kumppaniverkostomme kanssa varmistamme, että asiakkaamme voivat keskittyä rajat ylittävään liiketoimintaansa ilman ylimääräisiä huolia, tarpeettomia riskejä tai kohtuutonta hallinnollista vaivaa.

Miten me voisimme olla sinulle avuksi? Lue lisää palveluistamme.

Haluamme olla asiakkaidemme kumppani, luotettu neuvonantaja kaikissa tärkeissä kysymyksissä. Muodostamme toimeksiantotiimit aina vastaamaan asiakkaan yksilöllisiä tarpeita, joten käytössäsi on sinulle nimetyn yhteyshenkilön kautta koko kattava palvelutarjontamme sekä globaali verkostomme.