Hae sivustolta

Futurice Oy

Futuricen kanssa yhteistyössä toteutetaan vuosittainen siirtohinnoitteludokumentaatio sekä monet muut kansainväliseen verotukseen liittyvät asiat. Lue lisää!

Julkaistu 02.03.2021

Futurice Oy on suomalainen digitaalisia palveluita ja tuotteita kehittävä yritys, joka perustettiin vuonna 2000. Futuricen liiketoiminta keskittyy yrityksille tehtäviin ohjelmistopalveluihin ja palveluiden ylläpitoon. Yritys on yksi Suomen nopeimmin kasvaneita tietotekniikkayrityksiä ja se työllistää yli 500 henkilöä eri puolilla maailmaa. Futuricella on toimipisteet Helsingissä, Tampereella, Lontoossa, Tukholmassa, Münchenissä, Stuttgartissa, Berliinissä ja Oslossa.

Futuricen ja Alderin yhteistyö sai alkunsa muutama vuosi takaperin. Futuricen talousjohtajan Esko Harilan mukaan heidän kokoisen yrityksen on järkevämpää ostaa verotukseen liittyvät asiantuntijapalvelut ja osaaminen ulkoa, kuin pyrkiä itse opettelemaan aihealue tai hankkia talon sisälle vastaavat resurssit. Alderin kanssa yhteistyössä toteutetaan vuosittainen siirtohinnoitteludokumentaatio sekä monet muut kansainväliseen verotukseen liittyvät asiat.

Harilan mukaan Alderin parhaimpia ominaisuuksia kumppanina on käytännönläheinen ja ratkaisukeskeinen lähestymistapa. Tämä näkyy yhteistyössä muun muassa siten, ettei Alder tee jokaisen kysymyksen pohjalta aikaa vievää, kaiken kattavaa analyysiä, vaan haasteisiin syvennytään ratkaisu edellä. Vastauksena kysymyksiinsä saa siis useimmiten napakat, mutta toimivat toimenpidesuositukset syväluotaavan tilanneanalyysin sijasta. Tämän kaltainen ketterä ja suoraviivainen malli sopii Harilan mukaan Futuricelle erinomaisesti.

“Alderin parhaimpia ominaisuuksia kumppanina on käytännönläheinen ja ratkaisukeskeinen lähestymistapa. Alder ei tee jokaisen kysymyksen pohjalta aikaa vievää, kaiken kattavaa analyysiä, vaan haasteisiin syvennytään ratkaisu edellä.”

Ratkaisukeskeisyys näkyy myös Alderin tavassa tarvittaessa rohkeasti kyseenalaistaa asiakkaidensa ajatuksia.

“Se on sellainen asia mitä arvostan, koska he on nimenomaan niitä asiantuntijoita tällä alueella. Ei me”, Harila kuvailee. Hänen sanojensa mukaan aina voi luottaa siihen, että Alderilta saa asiantuntevan näkökulman asiaan kuin asiaan.

Kiitosta saa myös Alderin oma-aloitteinen ote esimerkiksi siirtohinnoiteludokumentaation osalta. “Ei meidän oo ees tarvinnut miettiä siirtohinnoitteluasioita viime vuosina, kun sieltä tulee automaattisesti meille valmiiksi päivitetyt dokumentit, että tsekatkaa nää”, Harila kertoo. Muutoinkin viestintä Alderin ja Futuricen välillä toimii mutkattomasti.

“Suosittelisin Alderia kyllä ehdottomasti. Heidän kanssaan on helppo tehdä duunia ja siksi heitä on myös helppo suositella. Meidän yhteyshenkilö on myös sen tyylinen, mitä odotankin tämän alan neuvonantajalta. Napakka ja asiantunteva”, Harila summaa.

”Kohta 2 vuotta käynnissä olleen yhteistyön puitteissa toimimme Futuricen sisäisenä resurssina siirtohinnoittelun, verotuksen, ja juridiikan saralla. Pyrimme ratkomaan kaikki eteen osuvat kysymykset siten, että Futurice voi keskittää oman osaamisensa liiketoimintansa kannalta mahdollisimman tehokkaasti”, toteaa osakkaamme Henri Becker. ”Futuricen mahtava, ennakkoluuloton ja kannustava yrityskulttuuri todella ohjaa sisäistä ja ulkoista toimintaa. Tiivis yhteistyö Futuricen kanssa on henkilökohtainen ilo ja ammatillinen etuoikeus”.

Haastattelun toteutti kesäkuussa 2020 viestintätoimisto Aava & Bang.

Tehdäänkö seuraava projekti yhdessä?

Autamme asiakkaitamme kasvamaan ja kansainvälistymään, suunnittelemaan ja menestymään, hallitsemaan riskejä ja kommunikoimaan sekä hoitamaan tehokkaasti velvollisuudet. Yhdessä globaalin kumppaniverkostomme kanssa varmistamme, että asiakkaamme voivat keskittyä rajat ylittävään liiketoimintaansa ilman ylimääräisiä huolia, tarpeettomia riskejä tai kohtuutonta hallinnollista vaivaa.

Miten me voisimme olla sinulle avuksi? Lue lisää palveluistamme.

Haluamme olla asiakkaidemme kumppani, luotettu neuvonantaja kaikissa tärkeissä kysymyksissä. Muodostamme toimeksiantotiimit aina vastaamaan asiakkaan yksilöllisiä tarpeita, joten käytössäsi on sinulle nimetyn yhteyshenkilön kautta koko kattava palvelutarjontamme sekä globaali verkostomme.