Hae sivustolta

Siirtohinnoittelukurssi Kevät 2024

Kiinnostaako syväsukellus siirtohinnoittelun ihmeelliseen maailmaan? Ilmoittaudu mukaan maksuttomalle kevään 2024 kurssille.

Kiinnostaako syväsukellus siirtohinnoittelun ihmeelliseen maailmaan? Siinä tapauksessa olet tullut oikeaan paikkaan.

Siirtohinnoittelu on yksi laajimmista ja monipuolisimmista kansainvälisen verotuksen osa-alueista. Tarve siirtohinnoittelua koskevalle asiantuntemukselle on myös viime vuosina merkittävästi kasvanut monikansallisten konsernien toimintaympäristön muuttuessa pääasiassa OECD:n toteuttamien kauaskantoisten uudistushankkeiden sekä niitä seuranneiden kansallisten sääntelypäivitysten myötä.

Me Alderilla haluamme olla mukana kehittämässä alan osaamista sekä tukemassa siirtohinnoittelusta kiinnostuneiden opiskelijoiden tutustumista ja syventymistä aiheeseen. Samalla toivomme, että yhä useampi (tuleva) veroasiantuntija löytäisi siirtohinnoittelun parista itselleen mielenkiintoisen uran, oli tavoitteena sitten työskentely konsulttina, Verohallinnossa, kansainvälisessä konsernissa in-house -asiantuntijana tai akateemisena tutkijana (tai kaikki nämä edellä mainitut).

KURSSIN PERUSTIEDOT / kevät 2024

Ajankohta: 5.3.-18.4.2024

Sisältö:

  • Luennot 7x 1,5h
    • Toteutetaan etäluentoina, tallenteet jälkikäteen katsottavissa
  • Kurssitehtävät:
    • Lyhyt essee (johtoryhmämuistio)
  • Loppukoe

Luennoitsijat: Vastuuopettajana Petteri Rapo. Mukana opetuksessa myös muut Alderin kokeneet siirtohinnoitteluasiantuntijat

Kuten yllä on mainittu, luentojen lisäksi kurssin suorittamiseen kuuluvat ajattelun kehittämistä tukevat luentopäiväkirjat, lyhyt essee (“johtoryhmämuistio”) annetusta aiheesta sekä kurssin teoriaosuutta ja erityisesti sen käytäntöön soveltamista mittaava loppukoe. Kurssin valtakunnallisesta luonteesta johtuen luennot järjestetään kokonaan etänä ja tallenteet ovat kurssin ajan osallistujien katsottavissa.

Loppukokeen jälkeen järjestetään vielä yhteinen läpikäynti (oikeat vastaukset ja pisteytys) sekä Q&A-sessio siirtohinnoittelusta ja verokonsultin työstä käytännössä. Loppukokeen läpikäynnin ja Q&A-session ajankohta ilmoitetaan myöhemmin erikseen.

Lisätietoja kurssin sisällöstä & käytännöistä löydät alta.
Mikäli kuitenkin olet jo tässä vaiheessa aivan myyty eivätkä lisävakuuttelut ole tarpeen, niin voit ilmoittautua kevään 2024 kurssille alla olevasta linkistä.

Luentoaikataulu

Kaikki luennot järjestetään kokonaan etänä ja tallenteet ovat kurssin ajan osallistujien katsottavissa.

PVMKLOTAPAHTUMA
Tiistai 5.3.202414.00-15.30Luento 1
Torstai 7.3.202414.00-15.30Luento 2
Tiistai 19.3.202414.00-15.30Luento 3
Torstai 21.3.202414.00-15.30Luento 4
Tiistai 26.3.202414.00-15.30Luento 5
Torstai 4.4.202414.00-15.30Luento 6
Tiistai 9.4.202414.00-15.30Luento 7
Torstai 18.4.202414.00-16.00Loppukoe (rästikokeen ajankohta ilmoitetaan erikseen)

Kurssin opetussisältö

Tavoitteena on antaa monipuolinen ja kattava kuva siirtohinnoittelun keskeisistä osa-alueista sekä käytännön asiantuntijatyöstä aiheen parissa.

Luento 1: Kurssin käytännön asiat, johdatus aiheeseen, kotimainen ja kansainvälinen sääntely

Luento 2: Kansainvälisen vero-oikeuden perusteet, verosopimukset, erillis- ja markkinaehtoperiaate, kiinteät toimipaikat (erityisesti siirtohinnoittelussa)

Luento 3: Markkinaehtoisen toimintamallin suunnittelu ja implementointi (prosessi), toiminto- ja arvoketjuanalyysin laatiminen

Luento 4: Sisäisten transaktioiden perustyypit & hinnoittelumenetelmät (tavarakauppa, palvelut, aineettomat, sisäinen rahoitus)

Luento 5: Markkinaehtoperiaatteen soveltaminen käytännössä (siirtohinnan määrittely ja validointi), taloudellinen analyysi, verrokkihaut (tietokanta-analyysit)

Luento 6: Siirtohinnoitteludokumentaation sisältö, laatiminen ja ylläpito

Luento 7: Ennakolliset menettelyt, verotarkastukset ja riidanratkaisu

FAQ

Usein kysyttyjä kysymyksiä & vastauksia

Kuka voi osallistua kurssille?
Maksaako kurssin suorittaminen jotain?
Missä opetus järjestetään?
Millä kielellä opetus järjestetään?
Onko kurssin osallistujamäärää rajoitettu?
Onko luennoille osallistuminen pakollista?
Onko luennoista saatavilla jälkikäteen tallenteita?
Kuinka työläs kurssi on?

Kurssilaisten suusta

Aiemmille kursseille osallistuneiden opiskelijoiden antamaa palautetta

Erinomainen kurssi, jossa parasta oli luentojen ja kurssin selkeys (luentojen aiheet, selkeät kysymykset joihin tulisi luennolla saada vastaus, diojen kertaus, käsitteiden selitykset, havainnollistavat kuvat yms), kannustava ja mukava opettaja, joka teki luennoista mielenkiintoisia sekä opetuksen laatu. Muistan lukeneeni yhden siirtohinnoittelun sisältöön liittyvän lauseen ennen kurssin alkua ja järkytyin, koska en ymmärtänyt mitään siitä. Monimutkainen asia käytiin kuitenkin yksinkertaisesti ja kerraten kurssilla läpi, jolloin vaikeat asiat oppikin helposti ja pääasiat jäivät hyvin mieleen. Yksi parhaiten toteutettuja kursseja, joilla olen ollut.

Todella antoisa ja hyvin järjestetty kurssi! Olin jo ennen kurssia ajatellut siirtohinnoittelun olevan mahdollinen aihe gradulleni ja kurssin aikana päätin, että tästä sen kirjoitan.”

Mielenkiintoinen aihe ja mielenkiintoinen kurssi. Jatkokurssi olisi kiva…

Huippukurssi! Edelleen ehkä hämmentynyt siitä, että joku jaksaa jakaa osaamistaan ilmaiseksi muille, mutta en voi kuin kiittää. En olisi ikinä ymmärtänyt näitä asioita pelkkää kirjaa lukemalla.

“Intensiivinen opetus ja erinomainen toteutus siirtohinnoittelun maailmaan.

Kurssi oli kaikenkaikkiaan loistava, selvästi yksi parhaimmista kursseista joille olen opintojeni aikana osallistunut. Kurssimateriaali oli erittäin selkeää, samoin luentojen ja kurssin rakenne yleisesti. Pidin myös erityisesti kurssin käytännönläheisyydestä ja siitä miten aihetta käsiteltiin esimerkkien avulla.

Kiitos mielekkäästä kurssista, olisipa yliopiston järjestämät kurssit yhtä hyviä. :D”

Nähdäänkö kurssilla?

Ilmoittaudu mukaan alla olevasta linkistä.

Lisätiedot ja yhteydenotot:

siirtohinnoittelukurssi(at)alder.fi