Hae sivustolta

Raute Group

"Alderin asiantuntijuus vakuutti meidät hyvin nopeasti ja tunne on vain vahvistunut yhteistyön aikana”. Tutustu yhteistyöhön tarkemmin!

Julkaistu 30.03.2020

Raute on maailmanlaajuisesti toimiva teknologia- ja palveluyritys ja osa puunjalostuksen arvoketjua. Raute tuo lisäarvoa asiakkaidensa liiketoimintaan toimittamalla ratkaisuja kannattavaa ja ympäristön kannalta kestävää puutuotteiden tuotantoa varten. Globaalisti sen palvelemien puutuoteteollisuuden sektorien markkinoiden koko on noin 45 miljardia euroa. Rauten teknologiatarjonta kattaa asiakkaan koko tuotantoprosessin koneet ja laitteet.

Tehdaslaajuisten kokonaisuuksien toimittajana yhtiö on maailmanlaajuinen markkinajohtaja niin vaneri- kuin LVL-teollisuudessa. Asiakaskuntaa palvelee noin 800 osaajaa kymmenessä eri maassa. Vuodesta 1994 lähtien Rauten A-osake on noteerattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä.

Rauten ja Alderin pitkäaikainen yhteistyö juontaa lähes kymmenen vuoden taakse. Yhteistyö sai alkunsa Rauten tarpeesta ulkoistaa yrityksen siirtohinnoittelu. “Siirtohinnotteluasioiden pitää olla viimeisen päälle kunnossa ja halusimme siihen kumppaniksi nopean ja osaavan toimijan. Alderin asiantuntijuus vakuuttikin meidät hyvin nopeasti ja tunne on vain vahvistunut yhteistyön aikana”, kertoo Rauten Business Controller Jukka Makkonen. Yhteistyö on laajentunut siirtohinnoittelusta myös kokonaisvaltaisesti muiden veroasioiden pariin.

Makkonen arvostaa erityisesti Alderin asiakaslähtöisyyttä ja syvää asiakasymmärrystä. “Oli kyseessä sitten tapaamiset tai puhelinkeskustelut, niin aina tulee olo, että homma on hyvissä käsissä ja meistä välitetään”, Jukka kuvailee. Hänen mukaansa Alderilla on myös käsittämättömän lyhyet vasteajat. “Me saadaan vastaus aina nopeasti, kun on jotain kysyttävää. Nopeasta vastausajasta huolimatta vastaukset on myös aina huolellisesti valmisteltuja ja asiantuntevia. Niistä näkee, että meistä huolehditaan aidosti.”

“Arvostamme erityisesti Alderin asiakaslähtöisyyttä ja syvää asiakasymmärrystä. Oli kyseessä sitten tapaamiset tai puhelinkeskustelut, niin aina tulee olo, että homma on hyvissä käsissä ja meistä välitetään.”

Yhteistyö on ollut Jukalle hyvin antoisaa ja hän kertoo oppineensa vuosien aikana itsekin paljon – “En voi sanoa olevani vielä mikään siirtohinnoitteluguru, mutta kyllä Alderin kautta on tietynlainen asiantuntemus tullut. On itsellekin kolahtanut, miten nämä jutut menee, ja me puhutaan heidän kanssaan samaa kieltä kaikista asioista. Se luo vahvaa luottamusta puolin ja toisin.”

Rautella on parhaillaan meneillään siirtohinnoittelumallin uudistus. Molemminpuolinen ymmärrys ja toimiva kommunikaatio Alderin kanssa on mahdollistanut uuden mallin jalkauttamisen organisaatiossa sekä siitä viestimisen hyvissä ajoin, jotta henkilöstökin ymmärtää, mistä uudistuksessa on kyse.

“Kasvu luo usein haasteita ja Alderkin on kasvanut vahvasti. Heidän kohdallaan palvelun laatu on kuitenkin pysynyt korkeana ja kasvun keskelläkin asiakkaat huomioidaan edelleen”, Jukka huomauttaa. Kokonaisuudessaan Jukka on erittäin tyytyväinen yhteistyöhön Alderin kanssa.

”Lähes vuosikymmenen kestäneen yhteistyösuhteen myötä Rauteella ja Nastolan reissuilla on aivan erityinen paikka yrityksemme historiassa”, kertoo Alderin johtava osakas Petteri Rapo. ”Selkeä työnjako, molemminpuolinen luottamus ja yhdessä vuosien aikana optimiin hiotut toimintatavat ovat niitä asioita, joita saavutetaan nimenomaan pitkäjänteisellä yhteistyöllä. Jatkuva sparrausyhteys varmistaa, että pystymme tukemaan liiketoimintaa ja hallitsemaan mahdollisia riskejä usein jo suunnitteluvaiheessa. Raute onkin monella tapaa malliesimerkki siitä, miten osaava talous- ja hallintotiimi yhdistettynä TP|BackOffice-ulkoistuspalveluumme mahdollistaa globaaliin liiketoimintaan liittyvien compliance-velvollisuuksien hoitamisen mutkattomasti ja ilman ylimääräistä vaivaa.”

Haastattelun toteutti maaliskuussa 2020 viestintätoimisto Aava & Bang.

Tehdäänkö seuraava projekti yhdessä?

Autamme asiakkaitamme kasvamaan ja kansainvälistymään, suunnittelemaan ja menestymään, hallitsemaan riskejä ja kommunikoimaan sekä hoitamaan tehokkaasti velvollisuudet. Yhdessä globaalin kumppaniverkostomme kanssa varmistamme, että asiakkaamme voivat keskittyä rajat ylittävään liiketoimintaansa ilman ylimääräisiä huolia, tarpeettomia riskejä tai kohtuutonta hallinnollista vaivaa.

Miten me voisimme olla sinulle avuksi? Lue lisää palveluistamme.

Haluamme olla asiakkaidemme kumppani, luotettu neuvonantaja kaikissa tärkeissä kysymyksissä. Muodostamme toimeksiantotiimit aina vastaamaan asiakkaan yksilöllisiä tarpeita, joten käytössäsi on sinulle nimetyn yhteyshenkilön kautta koko kattava palvelutarjontamme sekä globaali verkostomme.